Sylvia

 

bors de porc final 1

 

     Este una din ciorbele mele preferate, cu orice carne, mi se pare foarte aromata si buna de la toate legumele puse in oala 🙂 . Am facut de data aceasta reteta de la Medi , postat de www.bucatras.ro  pentru ca mi-a furat ochii de cand am vazut-o. Aici este reteta : http://www.bucataras.ro/retete/9584/ciorba-cu-carne-de-porc-si-legume.html   merita sa o vedeti, blogul lui Medi e unul dintre preferatele mele de asemenea, plin de bunatti facute cu pasiune pentru bucatarie si  asta se vede.

   Avem nevoie de : 500 grame de carne de porc ( fara os am avut eu) nu foarte  grasa, taiata cubulete, o ceapa mare si un fir de ceapa verde, 2-3 cartofi taiati cubulete, o mana de fasole verde taiata marunt, ardei rosu taiat bucatele, 2 morcovi taiati bucatele, 3-4 rosii decojite,  o crenguta de cimbru, sare, piper, bors (eu nu am avut prospat si am pus bors magic o lingura), leustean ( nu fiti zgarciti cu doza 🙂 ).

   Preparare : se spala si taie carnea cubulete de marime medie :

 

bors de porc

   Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de legume si le maruntim :

 

bors de porc 1

 

  Am mutat ciorba intr-un vas mai mare si am adaugat legumele maruntite si rosiile decojite taiate cubulete mic , toate cu  cu exceptia cepei verzi pe care am pus-o aproape la final :

 

bors de porc 2

  Lasam sa fiarba la foc mic, 12-15 minute si apoi dregem cu bors si sare daca mai trebuie. L-a sfarsit am adaugat o mana de leustean si cateva fire de patrunjel taiat nu foarte fin sa se simta aroma. A fost o ciorba execelenta, aromata si consistenta, Medi multumesc inca o data de reteta :

 

bors de porc final 1