Sylvia

 

  Va prezint aceasta ciorba deasa de vara care a adunat toate legumele verii la un loc, a iesit foarte gustoasa si lejera.

  Avem nevoie de :  un fir de ceapa verde, un ardei rosu, 2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni), un morcov, cateva rosii decojite,  o mana de salata asortata, o mana de paste, sare, olingura ulei de masline,  o cutie de 100 ml de iaurt,  verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar ) .

   Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant :

 

bors de dovecel

 

  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute  :

 

bors dovlecel 3

 

    Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze  :

 

bors dovlecel 1

 

        Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara  :

 

bors dovlecel final 1