Sylvia

 

ciorba de varza final

 Este una din ciorbitele mele preferate stau si ma gandesc de ce o fac asa de rar 🙂 poate pentru ca lista de ciorbe preferate e foarte lunga in cazul meu si mereu vreau sa testez o noua aroma …..Aceasta ciorba este destul de des intalnita in Ardeal,  imi place intotdeauna vara cu varza aceea de vara proaspata si moale….asa ca am profitat ca am gasit si aici o varza de genul asta si am facut aceasta ciorba.

  Avem nevoie in primul rand de varza eu am avut o capatana mica si am dat-o pe razatoare cat mai fin posibil ( sa va zic ca m-am si taiat 🙂 ?  )  :

 

ciorba de varza

 

    Pe langa asta mai avem nevoie de cateva costite afumate de porc  si o bucata de carne mai macra de porc  ( eu pun mereu si o bucata de pulpa de porc ), o ceapa de marime medie, un morcov, un ardei rosu, 2-3 rosii decojite, 100 ml bulion, sare, piper, putin marar verde ( eu am pus marar cu sare de la borcan) si neaparat cimbru verde.

   Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat legumele tocate marunt : ceapa, morcovul si varza, mararul  si am mai lasat sa fiarba 15-20 minute. Dupa ce e aproape fiarta si varsa adaugam rosiile si ardei taiati marunt :

 

ciorba de varza 1

 

  Mai lasam sa clocoteasca la foc mic vreo 5 minute si adaugam bulionul si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Punem inca o crenguta de cimbru verde si inchidem focul :

 

ciorba de varza 2

 

   Se serveste fierbinte,  cu putin cimbru verde maruntit presarat direct in farfurie. Noi am mancat-o cu paine de casa , un adevarat deliciu. Se poate adauga si smantana sau iaurt gras dar eu nu am spurcat ciorba 🙂 :

 

ciora de varza final 1