//
Cititi...

Bucate romanesti

Ciorba de vara cu pastai/fasole verde

 

  Am facut si mancat cu mare drag aceasta ciorba, mi-a amintit de copilarie si de bunica mea care lua un cos mic si intra in gradina. Scotea repede 2 morcovi, o ceapa verde, aduna cu maini dibace cateva maini de fasole verde si la sfarsit culegea 2-3 rosii. In drum spre casa taia o crenguta de cimbru si rupea cateva frunze de telina…in mai putin de 30 de minute toata casa mirosea a legume de vara si o minunata ciorba umplea farfuriile. Nu stiam atunci ce important e sa poti manca legume proaspete, din gradina ta dar poate intr-o zi voi putea sa cultiv la randul meu legume proaspete, pana atunci….am facut azi un drum la piatza pentru a luat totul proaspat si de la agricultori.

     Pentru aceasta ciorba simpla si aromata avem nevoie de : fasole pastai ( eu am pus  galbena si verde) , 2 morcovi de vara mici, o ceapa verde mare, o tija de telina, 2-3 rosii decojite si taiate marunt ( fara samburi), o lingura de ulei, boia dulce si trio-ul meu preferat de verdeturi la aceasta ciorba : cimbru verde, frunze de telina si leustean .

    Povestea nu e lunga, se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele  rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si tulpina de telina toate taiate cuburi. Adaugam boia dulce si dupa ce le-am lasat la foc mic pana au devenit sticloase adaugam apa rece. Punem sare si piper si lasam sa clocoteasca , moment in care vin pastaile  sa completeze ciorba. Se pune o creanga de cimbru verde si se lasa la foc domol  aproximatix 15-20 minute. Adaugam apoi rosiile decojite maruntite si mai lasam la foc mic 3-5 minute. La final se mai drege cu sare si se stinge focul. Se adauga leustean si telina maruntita si se lasa putin cu capac sa se povesteasca aromele intre ele. Este o minunatie de ciorba, cei care doresc pot sa puna smantana sau iaurt, eu una am vrut sa o savurez asa sa simt gustul legumelor de vara :

Discussion

8 Responses to “Ciorba de vara cu pastai/fasole verde”

  1. iubesc ciorba asta…si inca nu am facut-o anul asta…

    Posted by peggy | June 16, 2011, 7:24 pm
  2. M-ai facut sa retraiesc parte din copilaria mea ! bunicile sunt nepretuite..!! ca sa nu mai zic ca iubesc aceasta ciorbita ! Pupici

    Posted by Dulcegarii culinare | June 17, 2011, 8:54 am
  3. Ma bucur mult ca va place ciorba asta, sa va bucurati din plin de vara si de legumele ei cu gust.

    Posted by Sylvia | June 18, 2011, 4:13 pm
  4. Buna seara.
    Sunt administratorul siteului http://www.retete-sanatoase.ro.
    Va contactez sa va intreb daca doriti un schimb de link bazat pe parteneriat (noi va punem adresa siteului dumneavoastra la noi iar dumneavoastra ne puneti adresa noastra).
    Daca doriti asteptam sa ne contactati la adresa de email retetenet@yahoo.com.
    O seara placuta.

    Posted by Florea Adrian | June 25, 2011, 12:03 am
  5. Minunata povestioara ,de cirbica nici ca mai vorbesc,,,,,,,,,,,,minunata,Pupici

    Posted by nadina73 | July 11, 2011, 1:25 am
  6. Ce-mi place finalul….din pacate eu trebuie sa execut sfaturile tale exact invers….la 172 cm am abia 50 kg…..Felicitari pentru reusita ..tine-o tota asa….bravo!!!!!

    Posted by ionela2682 | July 20, 2011, 12:15 pm
  7. Ce frumosa introducere.Ce ciorba minunata.

    Posted by maria mihalache | July 30, 2011, 11:17 pm
  8. Multumesc de vizita !

    Posted by Sylvia | August 1, 2011, 12:33 pm

Post a Comment

Ultimele articole

Omleta frantuzeasca cu piperade
April 15, 2014
By Sylvia
Crema de zahar ars/crème brûlée
April 8, 2014
By Sylvia
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
February 19, 2014
By Sylvia
Fond alb de pui
February 18, 2014
By Sylvia
Vinegreta lejera cu suc de portocale
February 10, 2014
By Sylvia
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
February 5, 2014
By Sylvia
Crutoane aromate
January 27, 2014
By Sylvia
Supa crema de dovleac copt
January 26, 2014
By Sylvia
Paste cu fructe de mare si somon
January 21, 2014
By Sylvia
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
January 20, 2014
By Sylvia
La multi ani 2014
January 3, 2014
By Sylvia
Cipsuri de sunca coppa
December 8, 2013
By Sylvia
Velouté/supa crema de 4 legume
December 3, 2013
By Sylvia
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
November 28, 2013
By Sylvia
Bavarois de somon si avocado
November 23, 2013
By Sylvia
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
November 22, 2013
By Sylvia
Supa wonton cu fructe de mare
November 17, 2013
By Sylvia
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
November 17, 2013
By Sylvia
Scoici gratinate cu legume
November 10, 2013
By Sylvia
Supa japoneza cu vita si taietei soba
October 11, 2013
By Sylvia
SEO