Sylvia

 

  Am facut aceasta ciorba pornind de la ideea ca as vrea ceva lejer de vara , fiecare a vrut cate ceva, unul pui, altul cu legume si eu vroiam galuscute 🙂 asa a aparut ciorba mea.

 Pentru 3-4 portii avem nevoie de 2 pulpe de pui si o aripioara( pui fermier/de casa am pus eu) o mana de mazare verde, o mana de fasole verde taiata bucatele mici, un morcov taiat rondele, o jumatate de ardei capia taiat fasii subtiri, o ceapa mare lasata intreaga, putina telina facuta pe razatoare, 100 ml suc de rosii, o lingura ulei de masline, o lingurita de condiment  RAZ EL HANOUT un condiment al orientului in care regasim ( curcuma, chimen, sare, piper de cayenne, fenicul, coriandru, ghimbir, usturoi) , leustean si patrunjel.

  Pt galuscute am folosit un ou batut bine, putina sare, piper, un varf de cutit de bicarbonat si putin ulei de porumb, gris cat cuprinde ( este reteta mamei mele ) .

  Preparare : se pun bucatile de carne in apa rece la fiert si se lasa la fiert cu ceapa intreaga si cu morcovul timp de 25 de minute ( am facut asta pentru ca puiul de casa fierbe mai greu) cu sare si piper. Dupa aceea am scos ceapa si am  adaugat restul legumelor, lingurita de Raz el Hanut si sosul de rosii si ma mai lasat sa fiarba 10 minute.  Dupa zece minute adaugam galuscutele si dam focul incet si le mai lasam la fiert inca 5 minute apoi punem verdeata :

 ciorba de pui cu galuscute

 

     Inchidem focul si lasam vasul inabusit sa se impace bine aromele si este gata pentru servit. A fost foarte aromata de la legume, sincer vorbind mi-a placut mai mult ca supa clasica cu galuscute :

ciorba de pui cu galuscute final