//
Cititi...

Supe de legume

Ciorba de pui à la grec reteta originala

 

  Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana :) chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta  “indulcita” cu smantana.

   Pentru ciorba de pui à la grec avem nevoie de : un pui de casa ( pui fermier am luat eu ) ca sa ii dea aroma si gustul de care avem nevoie, zarzavat pentru ciorbe ( morcov, pastranac, putina telina tija am pus eu , o ceapa ) sare, piper, 4 oua de la care folosim doar galbenusul ,orez ( eu fiind atenta la calorii in perioada aceasta nu am pus decat o canita) ,  lamaie ( initial ma gandisem la 2 dar una a fost sufiecienta, depinde de gusturi), marar verde.

    Preparare : spalam si stergem bine puiul :

 

         De la acest  pui  eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete :

 

 

      Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora l-am lasat eu pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun.Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adugam orezul.  Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia avem nevoie  la o cantitate de 4 l de ciorba de 4 oua si 1-2 lamai :

 

 

        Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, eu am avut Bio si s-a dovedit a fi suficienta :

 

 

        Intervine acum un moment mai delicat dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme : incorporarea oului in ciorba.  Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasac adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul :

 

 

      Se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim. Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta :

 

 

Discussion

9 Responses to “Ciorba de pui à la grec reteta originala”

  1. Un deliciu; si arata super ca de altfel toate mancarurile tale!*****
    Mihaela

    Posted by Mihaela Abu El Shaikh | February 18, 2011, 7:32 pm
  2. Mihaela multumesc mult, te mai astept in bucataria mea, dau si o cafelutza :)

    Posted by Sylvia | February 20, 2011, 2:45 pm
  3. Ce ti-am simtit lipsa…………ce ma bucur ca iar ma incanti cu bunaciunile tale.
    Am retinut reteta si cu siguranta o voi testa.
    Te pup si te imbratisez cu mult drag!

    Posted by maria mihalache | February 20, 2011, 8:30 pm
  4. Medi multumesc de vizita si de laude la ce bunatati faci tu daca iti plac mancarurile mele e mare lucru :)

    Posted by Sylvia | February 22, 2011, 11:46 am
  5. D-na Sylvia, multam fain, am convins-o pe soacra-mea… si asta-i lucru mare…

    Posted by miti | November 5, 2011, 12:16 pm
  6. una din cea mai reușită rețetă de ciorbă a la grec….. !!!

    Posted by ana | March 27, 2012, 10:23 pm
  7. FOARTE BUNA RETETA,EXCELENTA SA MAI PUNETI SI ALTELE.VA PUP.

    Posted by Raluca | May 4, 2012, 12:56 pm
  8. Imi cer scuze ca am postat mai rara, promit sa mai vin si cu alte retete :)

    Posted by Sylvia | May 7, 2012, 10:54 pm
  9. Tocmai am inchis focul la aragaz. Abia astept sa o gust. Multumesc pt reteta.

    Posted by Simona Albu | May 24, 2012, 12:12 am

Post a Comment

Ultimele articole

Omleta frantuzeasca cu piperade
April 15, 2014
By Sylvia
Crema de zahar ars/crème brûlée
April 8, 2014
By Sylvia
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
February 19, 2014
By Sylvia
Fond alb de pui
February 18, 2014
By Sylvia
Vinegreta lejera cu suc de portocale
February 10, 2014
By Sylvia
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
February 5, 2014
By Sylvia
Crutoane aromate
January 27, 2014
By Sylvia
Supa crema de dovleac copt
January 26, 2014
By Sylvia
Paste cu fructe de mare si somon
January 21, 2014
By Sylvia
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
January 20, 2014
By Sylvia
La multi ani 2014
January 3, 2014
By Sylvia
Cipsuri de sunca coppa
December 8, 2013
By Sylvia
Velouté/supa crema de 4 legume
December 3, 2013
By Sylvia
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
November 28, 2013
By Sylvia
Bavarois de somon si avocado
November 23, 2013
By Sylvia
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
November 22, 2013
By Sylvia
Supa wonton cu fructe de mare
November 17, 2013
By Sylvia
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
November 17, 2013
By Sylvia
Scoici gratinate cu legume
November 10, 2013
By Sylvia
Supa japoneza cu vita si taietei soba
October 11, 2013
By Sylvia
SEO