Sylvia

 

         Va dau reteta mea de ciorba de perisoare, nu este intocmai cea traditionala ca am adaptat-o sa fie pe placul nostru.

        Pentru 4-5 l de ciorba avem nevoie de : 750 grame carne de vita sau porc  pt ciorbe, 3-400 grame carne tocata ( eu prefer amestec porc si vita )  2 morcovi mari, o telina , 2-3 cepe medii, pastranac si patrunjel radacina  pentru ciorba daca aveti, 2 cartofi, o mana de fasole verde taiata marunt, o cutie de rosii decojite de 400 ml au rosii decojite proaspete, un ou, 50 grame orez, putin pesmet, o lingura delikat de legume,sare, piper,  cateva frunze dafin, bors Magic pentru acrit,  verdeturi pentru ciorbe in functie de preferinte, eu pun la ciorba asta  telina verde si leustean la sfarsit in farfurie .

       Preparare :  se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust  si  asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba 🙂

 

ciorba de perisoare

 

 

          Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si patrunjelul in oala sub presiune, se prepara mai repede si are un gust mai bun fiert asa.  Deci pun legumele si carnea, cu putin delikat de legume, 2 foi de dafin , sare si piper la  fiert si le  las sa fiarba 30 de minute  de cand a inceput sa iasa aburul. Intre timp prepar perisoarele din 3-400 grame carne tocata, un ou intre, 50 grame orez, putin delikat de legume, cateva verdeturi taiate marunt, sare si piper dupa gust. Dupa ce le omogenizez daca este prea moale compozitia adaug putin pesmet si le las asa pentru 30 de minute la frigider sa se patrunda aromele :

 

ciorba perisoare 1

 

 

          Dupa 30 de minute de fiert carnea si legumele, deschid oala si strecor ciorba in alt vas. Pun inapoi bucatile de carne, dau un morcov pe razatoare, fac cu blenderul si pun inapoi 2 cepe, o bucata telina, patrunjel radacina , toate acestea dau un plus de gust si consistenta ciorbei.  Fac tot cu  blenderul si rosiile decojite si le pun in ciorba pe care o pun din nou la fiert. Cand clocoteste adaug frunzele de dafin, cartofii si fasolea tocata marunt :

 

ciorba perisoare 2

 

 

        Imediat dupa adaug perisoarele modelate cu mana uda in bule mici, si puse in oala cu o spatula mare. Las sa fiarba acoperit si  la foc mic timp de 15 minute timp in care sunt fierte si perisoarele si cartofii si fasolea. La final de acreste dupa gust si se mai adauga verdeturi maruntite, in functie de preferinte.

 

ciorba perisoare 3

 

 

          Se serveste calda insotita de smantana si de o felie de paine de casa 🙂 ,  va doresc pofta buna si astept sa imi spuneti daca ati incercat reteta.