Sylvia

  Am luat aceasta reteta extraordinara de pe www.bucataras.ro  a fost postata chiar de bucataras, aici puteti vedea reteta : http://www.bucataras.ro/retete/463/ciorba-de-miel-a-la-radu-anton-roman.html.

   Mi-am zis de cand am vazut-o ca trebuie sa incerc reteta asta, va dau ingredietele din reteta originala si apoi va spun cum am adaptat eu .

   Avem nevoie de : git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob) eu ampus niste costite cu carne cam un kg, 2-3 morcovi,1-2 pastirnac, 1telina  mica, 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde), 100 gr orez, 200 ml smantina, 2 oua, 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon) eu ampus de la borcan ca nu aveam verde, 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda) eu am pus 200 grame de macris ca asta am gasit sa cumpar aici  in Franta,  20 boabe piper, sare, 1 l bors (eventual 100 ml otet) eu am pus otet , 3 litri apa.

  Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne :

ciorba de miel

 

        Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul:

ciorba de miel 1

 

       Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert ina pa rece cu sare si piper  si se spumeaza de cate ori este cazul.  Reteta zicea sa lasam la fiert o ora eu am lasat mai putin pentru ca era foarte frageda carnea, adaptati timpul in functie de carne. Dupa  aceea adaugam orezul spalat bine si verzitura tocata ( macris am avut eu ) . Dupa 15-20 de minute cand este fiert si orezul se adauga borsul ( daca aveti proaspat trebuie dat un clocot inainte ) eu am pus otet  . Daca  a scaut mai mult de 1 litru se completeaza cu apa sa nu fie prea consistenta ciorba. Se inchide focul si se drege cu smantana si ouala si sare daca trebuie  si se adauga verdeata :

ciorba de miel RA 1

 

    Sincer a fost cea mai buna cioba de miel , mare maestru Radu Anton ……multumec pentru reteta bucataras, o voi repeta si anul viitor, anul acesta este a doua oara cand o fac :

ciorba de miel R A final