Sylvia

Este o ciorba foarte aromata si gustoasa, putin acrisoara excelenta pentru orice ocazie.

Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa), un morcov mare dat pe razatoare, o ceapa, o jumatate de telina, un sfert de praz, o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete, 2 rosii decojite, 4-5 cartofi taiati cubulete , o crenguta de cimbru, 300 ml smantana, sare, piper, o lingura ulei de masline, leustean maruntit.

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un tifon :

ciorba iepure1

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele :

ciorba iepure 2

Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba  normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei.  La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit.  Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna !

ciorba iepure 3