Sylvia

Pentru ca nu pot sa pun toata familia la dieta  🙂  in paralel fac si postez si din mancarurile casei .

Pentru aceasta ciorba excelenta care are aroma “iernii ” in ea, avem nevoie de :  cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg) o jumatate de ardei rosu, o bucata de radacina de telina, un fir de telina ( frunze si tulpina) , o radacina de patrunjel, o ceapa mare, un morcov mare, un fir de tarhon verde sau conservat,  300 ml smantana, sare, piper, bors magic pentru acrit, o lingurita delikat de legume , o lingura de ulei:

ciorba cartofi cu afumatura

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.

ciorba cu afumatura 1

Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta.  Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita ,  in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon)  pusa direct in farfurie :

ciorba afumatura final

Preparare: