Sylvia

 A trecut  ceva vreme de cand nu am mai bucatarit, intre timp am fost in vacanta in Spania  8 zile si apoi in Romania, o sa va povestesc despre asta in viitorul apropiat. De curand ne-am intors si imi reiau bucatareala 🙂 sincer vorbind mi-a fost dor de bucataria mea, de ustensilele mele si de intrebarea ce imi vine in minte in fiecare dimineata : ” Oare ce sa gatesc azi ? ”

  Pentru azi : ciorba de legume cu perisoare de pui.

  Avem nevoie de : o mana de fasole verde, o mana de mazare verde, o jumatate de ardei rosu, 2 rosii decojite , un morcov, o ceapa medie,o lingura ulei de masline,  100 ml de smantana  5 %  grasime sau iaurt gras , 3 l apa, o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de dafin, verdeata la final in functie de preferinte ( leustean, telina, patrunjel ), sare si piper .

  Pentru perisoarele de pui avem nevoie de : o jumatate de piept de pui dezosat, 2 linguri de orez, o jumatate de ceapa si o jumatate de ardei rosu  maruntite  cu blenderul, putin patrunjel maruntit si frunzele unei crengute de cimbru verde maruntite fin ( este aroma care imi place mie cel mai mult la perisoarele de pui ), un ou, sare si piper dupa gust.

  Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru.

   Intre timp ne ocupam de perisoarele de pui : tocam cu blenderul carnea de pui si legumele ( ceapa, ardeiul) si amestecam intr-un vas amestecul obtinut cu orezul, verdeata si condimentele :

 

ciorba perisoare 1

 

     Amestecul obtinut il modelam in bilute mici, le pregatim inainte pe toate ca sa le putem aseza la fiert in acelasi timp :

 

ciorba perisoare 2

 

        Dupa ce au fiert legumele pret de 10 minute asezam incet perisoarele la fiert, pe rand ca sa nu se lipesca intre ele . Le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic acoperite cu capac, ele se vor ridica la suprafata imediat ce le punem in oala si se vor lasa joc in vas atunci cand sunt fierte, aceste este primul test ca sunt fierte al doilea test este degustarea lor :). Dupa ce au fiert adaugam spre final rosiile maruntite si le lasam la fiert 1-2 minute si dregem la final cu smantana, sare, putin piper si verdeata maruntita. Este o ciorba foarte aromata si lejera in acelasi timp, una dintre preferatele mele. Va doresc pofta buna daca va decideti sa testati reteta :

 

ciorba perisoare final 1