Sylvia

 

     Imi place acest sortiment de paine italieneasca si am incercat mai multe variante si cu masline si cu ardei si simpla…snt excelente toate. De aceasta  data  am facut ciabatta cu rosii  uscate. Rosile uscate le gasiti  la orige market mare, in diferite combinatii si uleiuri eu am ales rosii cu capere in ulei de masline 

 

ciabatta cu rosii uscate

 

 

        De aceasta data am facut 2 bucati asa ca am pus 450 grame de faina tip 55 , 150 grame faina integrala de grau, 300-350 ml apa calduta ( depinde de faina ) , 30 grame drojdie proaspata, o lingurita miere, 3 linguri ulei masline,  2 rosii uscate si o lingura din uleiul de pe ele.

       Rosiile se toaca marunt si se pune peste ele si o lingura din uleiul din borcan

 

ciabatta cu rosii uscate 1

 

 

        Atunci cand aluatul este aproape gata ( la masina de paine este si un semnal sonor )  sau daca il framanatti cu mana inainte de a il termina adaugati  rosiile si mai framantati pana la omogenizare :

 

ciabatta cu rosii 3

 

      Eu am lasat masina de paine sa isi faca programul si cu dospit si apoi am modelat 2 bucati de ciabatta, in forma lor specifica lunguiata si aplatizata putin :

 

ciabatta cu rosii 4

 

         Le-am mai lasat la dospit inca 20 de minute si le-am copt in cuptorul   preincalzit la 210 grade timp de 30 minute, la jumatatea cuptorului si cu o tava de protectie sub tava lor ca sa evit arderea lor. Le lasam la racit desi tentatia e mare 🙂

 

ciabatta cu rosii 5

 

         Sunt execelente si se pastreaza foarte bine 48 de ore , am exeprimentat de mai multe ori reteta si nu am dat niciodata gres cu ea.

 

ciabatta cu rosii 6