Sylvia

chinchard final

 

   Mi-am propus de ceva vreme dar acum chiar am inceput 🙂 sa gust si sa descopar cat mai multi pesti noi. Inainte mancam ca regula, pastrav, somon, morun si inca vreo 2 sortimente pe care le cumparam tot timpul.     Incepand de aceasta saptamana o sa gust si o sa prezint in fiecare saptamana un sortiment nou de peste .

    Saptamana aceasta va prezint  pestele chinchard, sincer nu cred ca se traduce intr-un anume fel  in limba romana, eu am cautat in diferite surse si nu am gasit o alta denumire.  Chinchard este un peste de apa sarata, destul de mic ca talie l-as asemana la talie cu macroul,  care nu are solzii dispusi pe intreaga suprafata ci doar pe o linie transversala dar credeti-ma sunt greu daca nu aproape  imposibil de inlaturat 🙂 .

    Pentru ca nu stiam ce gust are mi-am zis ca cel mai bine ii voi testa gustul daca il prepar la cuptor cu cateva legume ca sa vad cum se comporta la preparare si  care ii sunt calitatile  :

 

chinchard

     Asa cum vedeti in poza, am folosit la prepararea lui : o tija de telina verde taiata bucati si cateva feliute de rosie de la care am inlaturat semintele. In rest am mai pus putina apa, 2 linguri de ulei,  un amestec de piper negru si rosu cu sare de mare si cateva fire de cimbru uscat.

    L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului. Pot sa va spun despre acest peste ca m-a impresionat in cel mai placut mod, nu are foarte multe oase, are un gust foarte aromat si bun, o textura nu foarte moale ….concluzia este excelent pentru o masa in familie. Aspectul nu se ridica din pacate la nivelul gustului , nu cred ca l-as recomanda pentru o masa festiva 🙂 dar ramane un bun candidat la o cina in familie.

 

chinchard final