Sylvia

   Va prezint acest chec lejer si pufor perfect langa o ceasca de cafea sau de lapte. In Franta se numeste Marbré , purtand numele unei roci calcaroase care e in mai multe culori.

   Avem nevoie de :  4 oua, 150 grame de unt, 150 grame de zahar, 250 grame de faina, 4 linguri de lapte,  1  plic  de praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 2 linguri de cacao.

    Ce imi place la acest chec este prepararea super rapida 🙂 in 5 minute este totul gata. Se amesteca  intr-un bol mare ouale, zaharul, cu untul topit si laptele. Se mixeaza bine pana devin spumoase. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu unt si faina si apoi amestecam cealalta jumatate cu cacao. Turnam si partea cu cacao peste  prima compozitie din tava si amestecam putin cu un betigas :

 

cake

 

  Se  coace in cuptorul preincalzit, primele 10 minute la 210 grade si poi inca 30-40 la 180 de grade ( timpul variaza in functie de cuptor). Se serveste pudrat cu zahar sau glazurat, eu l-am lasat simplu de data asta :

 

cake final