Sylvia

 

chec cu cioco final

 

      Am facut aceasta prajitura in graba mare , am si ales reteta  stiind ca se face foaret repede. Eu am dus cadou prajitura la niste prieteni  dar am gustat-o acolo si va pot confirma ca a iesit foarte buna.

     Avem nevoie de : 4 oua, 150 garme unt, 150 grame zahar, 250 grame faina, 4 linguri de lapte/iaurt, o jumatate de plic de praf de copt, 2 -3 linguri de cacao, 2 esente de rom mici de la Dr Otker.

    Pentru glazura : 200 grame ciocolata ( eu am pus 100 neagra si 100 alba)  , 2-3 linguri de smantana lichida, o lingurita de ulei pentru luciu.

    Preparare: se mixeaza  ouala cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute.    Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina  :

 

chec cu ciocolata

 

     Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca  vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata :

 

chec cu ciocolata 1

 

      Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor :

 

chec 3

 

      L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea :

 

chec cu cioco final