Sylvia

 

     Exista o carte despre acesta dieta cu acelasi nume, eu am citit-o asa in graba, trebuie sa revin peste ea si o recomand ca idee…nu cunosc autoarea si nu fac publicitate cu vreun scop dar este programul pe care eu l-am mai tinut si chiar daca nu l-am respectat intru totul ( promit ca o fac de data asta 🙂 ) am fost foarte multumita de cat am slabit in 2 luni cat am tinut.

      O sa va citez in cele ce urmeaza cate ceva din partea introductiva a cartii unde sunt expuse principiile de baza, ca sa puteti sa le cunosteti si daca nu intrati in posesia cartii .  Citez :

   ”    MITOLOGIA UNUI SLĂBIT REUŞIT

 

Există patru tipuri diferite de zile de dietă din punct de vedere al combinării alimentelor. Pe parcursul celor trei luni, aceste patru tipuri de zile se repetă. Regimul începe întotdeauna cu ziua de proteine, urmează ziua de amidonuri (carbohidraţi complecşi, majoritatea cereale nerafinate şi legume), apoi ziua de carbohidraţi (carbohidraţi simpli, în general cereale rafinate) şi, ultima din cele patru, o zi de vitamine; apoi, din nou, o zi de proteine şi aşa mai departe. A 29-a zi din fiecare lună este Ziua de Apă (se consumă numai apă). Ordinea tipurilor de zile este clar evidenţiată; totuşi numerotarea zilelor se poate dovedi utilă. Foarte important: ordinea tipurilor de zile nu trebuie schimbată.

Serviţi cel puţin trei mese pe zi. în prima parte a zilei, până la masa de prânz, puteţi mânca fructe sau legume (sau sucuri din fructe şi legume) la interval de două ore. Sucurile din fructe sau legume sunt lichide, însă constituie o masă.

 

FITI PRACTICI

Acest ghid este conceput astfel încât să nu vă faceţi griji cu privire la meniul de a doua zi. Nu este necesar să respectaţi recomandările din meniu ad litteram. însă, în fiecare zi este important să alegeţi alimentele conform sfaturilor din acest ghid şi să le preparaţi corespunzător. Meniurile sunt uşor de preparat şi la alcătuirea lor s-a ţinut cont ca ingredientele să se găsească în magazinele alimentare obişnuite. Unele feluri de mâncare pot fi preparate în cantităţi mai mari deoarece rezistă mai multe zile dacă sunt păstrate la frigider. Simplificaţi prepararea alimentelor.

Gătiţi şi pentru familie? Când veţi citi meniurile, veţi observa că principiile acestui tip de alimentaţie se aplică şi membrilor familiei dumneavoastră. Dar preparaţi pentru ei încă un fel de mâncare. Ei nu trebuie să sufere doar pentru că sunteţi la regim. V-aţi propus să vă atingeţi obiectivul. Ţineţi-vă promisiunea! Fiţi prietenul dumneavoastră cel mai bun!

Planul alimentar Rina’s 90 este bogat în fructe şi legume. Alegeţi diferite fructe şi legume de cea mai bună calitate. Desfătaţi-vă simţurile cu ceva neobişnuit. Pe piaţă veţi găsi, de asemenea, fructe conservate fără zahăr. Puteţi dilua sucurile groase cu apă. Beţi sucuri de legume. Acestea trebuie consumate dimineaţa sau

Când vă aflaţi la regim, măsuraţi-vă tensiunea arterială şi făceţi-vă analize de sânge. Dacă suferiţi de o afecţiune medicală gravă, trebuie să consultaţi neap un doctor înainte de a începe orice dietă. Este recomandat ca medicul vostru vă supravegheze pe întreaga perioadă în care urmaţi un regim de slăbit. Cu fiecare kilogram pierdut, sunteţi cu un pas mai aproape de îmbunătăţirea sănătăţii. Nu încercaţi să faceţi ceva ce v-ar putea pricinui mai mult rău decât bine. Sănătatea este principala voastră prioritate şi sunteţi responsabili de ea

Cea mai eficientă strategie pentru a slăbi şi pentru a vă menţine greutatea în limite rezonabile pe termen lung este să micşoraţi cantitatea de hrană şi să ve îmbunătăţiţi condiţia fizică. Prin urmare, pe lângă regimul alimentar, trebuie s; faceţi exerciţii fizice de orice tip, în mod regulat. Găsiţi-vă prieteni cu preocup similare şi începeţi. Pentru a vă menţine corpul în formă, exerciţiile fizice sunt extrem de importante. Dacă exersaţi în mod regulat, tonusul vostru muscular va îmbunătăţi, veţi avea un metabolism foarte activ şi veţi consuma în mod constant energie chiar şi în timpul somnului. Treburi casnice ca ştergerea pra din apartament, aspirarea, munca în grădină sunt cu siguranţă considerate de multe persoane la fel de eficiente precum sportul. însă corpul vostru are neve un alt tip de efort. Nu rataţi oportunitatea de a face exerciţii fizice. Acest lucru recomandat chiar şi în cazul în care greutatea corpului depăşeşte cu mult lim normalului. Nu vă grăbiţi, un ritm constant vă aduce mai aproape de succes.

PERIOADE ZILNICE DE DIGESTIE

Multe teorii şi opinii din diferite surse susţin acelaşi lucru: este de o importanţă majoră programarea meselor astfel încât organismul să poată funcţiona şi să se refacă la capacitatea sa maximă. Experienţa cititorilor Rina’s 90 confirmă faptul a că cea mai bună modalitate este de a respecta trei perioade diferite zilnice:

Perioada de purificare durează de la ora 4:00 a.m. până la prânz. Pe durata acestei perioade, este recomandat să mâncaţi fructe sau legume şi să beţi multe lichide (apă sau ceai neîndulcit).

Cea de-a doua parte a zilei, perioada de ingestie, durează de la prânz până la ora 20:00. Această perioadă este destinată prânzului şi cinei. Nu contează atat de mult cantitatea de alimente ingerată cât aspectele   legate de combinarea acestora şi intervalul între mese.

– în zilele de proteine, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între prânz şi cină.

– în zilele de amidonuri şi în zilele de carbohidraţi, pauza între prânz şi cină trebuie să fie de minim 3 ore.

 

-în zilele de vitamine, puteţi mânca din 2 în 2 ore.

Cea de-a treia perioadă zilnică este denumită perioada de digestie şi durează de la ora 8:00 p.m. până la ora 4:00 dimineaţa. Pe durata acestei perioade, trebuie să vă abţineţi de la orice fel de mâncare

FRUCTE SI LEGUME INAINTE DE PRANZ

Micul dejun nu se schimbă pe parcursul celor 90 de zile de regim: înaintea prânzului, la interval de 2 ore se pot consuma fructe sau legume. Le puteţi combina după gust. Pentru o mai bună digestie, puteţi consuma separat dife tipuri de fructe. Puteţi mânca fructe proaspete sau uscate, legume proaspete seminţe, nuci şi sucuri din fructe şi legume. Pentru un plus de varietate, adăi fructe uscate în meniul dumneavoastră.

Sucurile nu trebuie să conţină zahăr şi se recomandă în special sucul proasp Dacă aveţi un storcător de fructe, profitaţi din plin de acesta.

La începutul regimului este posibil să doriţi să mâncaţi mai multe fructe sau l< deoarece poate apărea senzaţia de foame. Pe măsură ce organismul vostru ! adaptează noului regim, senzaţia de foame se va diminua treptat. Fructele su mai bune! Puteţi consuma fructele preferate sau legume proaspete, necondimentate.

Fructele uscate sunt permise; o mână de fructe uscate la o masă va fi suficient. Acestea vor avea un gust aromat dacă sunt înmuiate deoarece vor putea fi mai uşor mestecate. Fructele uscate trebuie întotdeauna spălate înainte de a fi înmuiate, astfel încât apa în care au stat să poată fi folosită ca băutură. Căutaţi fructe uscate care nu conţin sulf.

în zilele de vitamine, puteţi consuma, de asemenea, seminţe şi nuci. Cumpăraţi un pachet de 100 grame şi împărţiţi conţinutul în patru porţii. Nucile şi seminţele sunt bogate în grăsimi, iar consumul excesiv de grăsimi nu este bun pentru sănătate, chiar dacă acestea provin din legume. Nu sunt permise nucile şi seminţele prăjite şi sărate. Dacă nu vă plac nucile şi seminţele, le puteţi înlocui cu fructe uscate.

 

ZIUA DE PROTEINE

PRÂNZ: alegeţi între carne de pasăre, vită, porc, iepure, curcan, vânat, peşte, fructe de mare, tofu (brânză din soia) sau proteine de origine vegetală. ■ Pe lângă proteinele alimentare, preparaţi multă salată proaspătă sau alte legume, xii ■ la abur, înăbuşite sau sote – cât mai sunt încă crocante. Şi nu uitaţi: o felie de pâine şi 0,3 litri de supă simplă, dacă doriţi. Beţi supa la sfârşitul mesei. Nu combinaţi diferitele tipuri de proteine alimentare (carne şi lactate, carne şi ouă sau lactate şi ouă).

CINĂ: aceleaşi tipuri de alimente ca la prânz, cu excepţia supei şi a pâinii. Dacă prânzul include carne, trebuie să aveţi carne şi la cină; acelaşi lucru este valabil şi în cazul celorlalte alimente alese pentru prânz. Cantitatea de alimente consumată la cină trebuie să fie întotdeauna cât jumătate din cantitatea consumată la prânz.

Nu vă place peştele sau sunteţi vegetarian? Zilele de proteine vă oferă o gamă variată de sortimente. Profitaţi. Puteţi înlocui carnea cu ouă, brârrză de vaci sau iaurt (inclusiv chefir şi lapte acru), toate în aceeaşi cantitate ca cea pentru carne. Produsele lactate conţin proteine şi pot fi consumate numai în zilele de proteine. Frişca şi smântână, mascarpone sau brânza topită conţin puţine proteine, de aceea nu sunt incluse în zilele de proteine. în plus, conţin multe grăsimi; prin urmare, consumaţi-le cumpătat. Când faceţi cumpărăturile este de preferat să alegeţi produse al căror conţinut – verificaţi eticheta – este benefic pentru sănătate (conţinut scăzut de grăsimi, grăsimi de calitate, bun pentru inimă, etc; încercaţi să verificaţi toate informaţiile).

 

ZIUA DE AMIDONURI

PRÂNZ: consumaţi carbohidraţi cu un conţinut bogat în amidon: fasole, mazare, boabe de soia, linte, năut, orez sau cartofi, crupe de hrişcă (sau soia), mei,  alte cereale (fierte, înăbuşite sau sotate în cât mai puţină grăsime). Aceste alimente ie puteţi asorta cu salate şi legume. Puteţi mânca doar o felie de paine.

 

ZIUA DE CARBOHIDRAŢI

 

PRÂNZ: meniul din ziua de carbohidraţi poate include terci de hrişcă sau de porumb, mămăligă, cuş-cuş, diferiţi fulgi şi terci sau feluri de mâncare din di cereale măcinate. Puteţi alege orice tipuri de paste sau pizza cu legume sau ierburi aromate şi, de asemenea, alte aluaturi (covrigi săraţi, baghete sărate, biscuiţi, grisine şi alte produse de panificaţie fabricate din aluat fără drojdie) prăjituri. Sunt permise sfecla roşie şi salatele din rucola, varza, salata verde, sau castraveţi.

CINĂ: o felie de tort sau 3 produse de patiserie la alegere ori aceeaşi cantita biscuiţi sau 3 cupe de îngheţată şi obligatoriu, 4 bucăţele de ciocolată neagr Absolut delicios! Dacă nu vă daţi în vânt după dulciuri, răsfăţaţi-vă cu biscuil săraţi sau o felie de pizza … şi obligatoriu 4 bucăţele de ciocolată neagră.

 

ZIUA DE VITAMINE

în ziua de vitamine, fructele şi legumele intră în meniul fiecărei mese. Combir fructelor este lăsată la latitudinea dumneavoastră; totuşi, este de preferat să consumaţi un singur fel de fructe la o masă. De asemenea, puteţi consuma fi uscate, seminţe şi nuci. Pentru a beneficia cât mai mult de vitaminele şi mine din fructe, acestea trebuie consumate proaspete şi cu coajă; sunt, de aseme permise compoturile din fructe, fructele pasate, supele din fructe şi legume ş fructele coapte. Dacă nu vă plac fructele, combinaţi-le sau înlocuiţi-le cu legi proaspete simple (fără sosuri).

 

ZIUA DE APA

O dată pe lună, obligatoriu după o zi de vitamine (o dată la 29 de zile) urmează o zi de apă, după care începeţi din nou cu o zi de proteine. în zilele de apă veţi bea numai apă. Dacă nu vă puteţi abţine de la mâncare, preparaţi o supă de legume sau sucuri din fructe sau legume proaspete (sau săriţi peste ziua de apă).

Apa este indispensabilă; trebuie să beţi în fiecare zi.

 

BAUTURI

Beti cel putin 2 litri de apa pe zi, de preferat mai mult. De asemenea, beti ceai si sucuri de fructe sau legume.

-Reţineţi că sucurile de fructe si legume constituie o masa.

-Puteţi bea o cafea farà zahăr. Incercaţi cafeaua boabe

-Consumul de alcool incetineste procesul de pierdere in greutate. ”   Incheiat citatul

 

       Cam acestea sunt in linii mari ideile programului de 90 de zile  daca va tenteaza sa incercati, eu o sa postez in masura in care reseusc meniuri pentru fiecare tip de zile,  nu ezitati sa puneti intrebari sau sa veniti cu sugestii , le puteti adresa ca si comentariu o sa fac si un subiect special pentru ele daca o sa fie cazul. Eu am baut pe parcursul programului si o sa o fac si acum zilnic un litru de apa plata si o sticla de 1,25 l de apa minerata St Yorre de la Vichy, e cu bicarbonat si putin sarata la gust , ajuta si digestia si evita producerea acidului gastric in exces si implicit arsurile la stomac. Eu locuiesc in Franta si o gasesc la orice market, in Ro nu stiu daca se gaseste dar seama cu apa Hebe  daca o stiti, din Romania,  care era usor sarata.  Succes mult va doresc si sa reusiti ce va propuneti.