Sylvia

castraveti bulgaretsi final 1

Pentru ca e perioada in care pregatim camara pentru iarna 🙂  am pus si eu muraturile pentru iarna , anul acesta pe laanga retetele mele am pus sa testez si aceasta reteta postat de Bunica pe www.bucatars.ro si cum retetele bunicelor sunt mereu bune abia astept sa ii degust .

Reteta spune ca avem nevoie de castraveti ( aproximativ 1,5 kg am pus eu ), 2 morcovi taieti rondele, o ceapa taiata solzisori, tije de marar uscat ( eu ampus si cimbru uscat in apa pe care am clocotit-o ) boabe de mustar, de piper, foi de dafin , eu ma pus si o lingura de condimente pentru muraturi de la Galeo ( are boabe de pustar, piper, foi de fain maruntite, ienibahar , coriandru, chilii si cuisoare, absolut superb amestecul acesta natura de semnite aromate pentru muraturi ) , pentru fiecare borcan de 800 de ml o lingurita de sare, una de hazar si 4 linguri de otet  ( eu am ajustata cantitatile avand borcanul de 1 l itru) . Eu am pus si 1-2 tije de hrean taiate subtiri.

Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si jumatatede sare am pus eu ( la borcanul de 1 litru) una mai plina de zahar si 5 linguri de otet. Separat am fiert apa cu cimbru uscat, dafin si amestec de condimente pentru muraturi tot de la Galeo si cand s-a racorit putin am turnat-o in borcane :

castarveti bulgaresti 1

Am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca incet acoperite cu un prosop gros. Puteti sa le sterilizati 15 minute in bain-marie eu nu am probleme cu aceste borcane asa ca am sarit procedeul :

castraveti bulgaresti final