Sylvia

 

  O reteta simpla si aromata, perfecta atat pentru zilele de post   cat s pe post de garnitura la o reteta care contine carne au alte legume.  Eu am ramas indragostita de aceasta reteta  dupa ce am testa-o prima data si apoi am tot repetat-o cu diverse ocazii.

   Fara prea multa vorba azi, reteta e simpla: avem nevoie de cartofi vreo 2-3 bucati medii, sare, piper  rosu chinezesc, ghimbir ras sau pudra ( eu am optat pentru pudra) , o lingura de ulei ( de masline am pus eu ).

   Preparare : intr-o tigaie neaderenta wok sau tefal ( eu am pus tefal pentru ca era cantitate foarte mica) se pune lingura de ulei si cartofii dati pe razatoare  si se lasa la foc mediu :

   Ii lasam pret de cateva minute sa se patrunda bine pe toate partile, amestecandu-i cu grija cu o spatula. La final ii condimenta cu sare, piper si ghimbir :

 

       E am Aranjat pe o farfurie  pe care m-am jucat cu niste sos de soya redus :

 

 

      Aranjam cartofii cu grija fara sa ii preasam foaret tare, la retat aceasta da mai bine un aspect aerat chiar daca nu iese foarma patrata perfecta :

 

   Am asezonat cu cativa fulgi de arde iiute si 2 crengute de cimbru, perfecte au fost si la gust :

  Pot sa fa confirm ca au fost deliciosi si s-au facut si mancat mai repede decat am povestit eu aici.