Sylvia

   Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des  si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.

     Avem nevoie de 700 grame de cartofi pentru fiert , eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor, 5 oua fierte tari, 150 grame de cascaval ras, 100 ml smantana , unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor, sare, piper, o lingurita delikat de legume,2 felii de cascaval taiate subtire,  2 felii de jambon crud uscat.

    Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute :

cartofi frantuzesti 1

 

      Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de jambon crud :

cartofi frantuzesti 3

          

        Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana,  adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.

cartofi frantuzesti 2

       

         Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !

 

cartofi frantuzesti final