Sylvia

  Am gasit aceasta salata pe blogul Mihaelei :http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/05/salata-calda-de-cartofi.html    si mi-a placut foarte mult, am facut-o deja de 2 ori :). In reteta originala erau castraveti murati, eu nu am avut de data asta si am inlocuit cu ardei rosu in otet si a iesit la fel de buna, alegeti varianta care va place.

    Avem nevoie de 500 grame de cartofi ( rosii am pus eu ), 150 grame de cubulete de kaiser, o ceapa ( 2 fire de ceapa verde am pus eu ), un ardei rosu copt in otet taiat cubulete am pus el,  sos bechamel, sare, piper.  Sosul bechamel se prepara dupa reteta aceasta : http://bucataria-sylviei.ro/sos-bechamel.html.

    Preparare fierbem cartofii in coaja cu apa cu sare. Separat calim intr-o tigaie tefal  bucatele de kaiser fara sa punem ulei si  la final adaugam ceapa verde si mai lasam un minut :

 

salata cartofi

 

    Intr-un bol mare  taiem cartofii fierti cubulete, adaugam kaiserul si ceapa , ardeiul rosu, sare, piper si sosul bechamel  :

 

salata cartofi 1

 

  Se amesteca cu grija cu o spatula de lemn pana la omogenizare. Se serveste calda cu ierburi aromate presarate peste ea si cu o salata asortata :

 

salata cartofi final