Sylvia

 

    Pentru cina din seara asta am facut acest cake sarat si l-am servit cu o salata .A fost  o cina lejera si aromata, una din combinatiile mele preferate. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de aici si am ajustat putin cantitatile in functie de gusturile casei.

    Avem nevoie de :  150 ml de smantana lichida, 4 oua, 160 de grame de faina, 75 ml ulei, un plic de praf de copt, piper,sare, 250 de grame de file de somon taiat cubulete, partea alba de la un  praz, 40 grame de unt.

    Preparare: Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul :

 

cake

 

      Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul culoarea :

 

cake  1

 

      Separat intr-un vas adanc mixam ouale cu putina sare si smantana. Adaugam apoi  smantana lichida si faina amestecata cu praful de copt. Punem peste prazul  si somonul calit si amestecam incet cu o spatula :

 

021

 

     Turnam compozitia intr-o forma de cake  pensulata cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem la foc acesta  timp de 35-45 de minute, daca observati ca se prea rumeneste acoperiti cu o folie de aluminiu, la mine nu a fost cazul.   Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cuptor :

 

cake final 1

 

       Noi l-am servit cu o salata asortata facuta din salata verde, castravete si ardei rosu. Am asezonat-o cu 100 ml de apa in care am pus o lingurita de miere, putina sare,  o lingura de otet , o lingura de verdeata uscata pentru salate. A fost o cina delicioasa :

 

cake final