Sylvia

Pornesc la drum cu acest site in speranta ca cei care il vor descoperi vor afla aici un moment de inspiratie culinara, asa cum eu navigand pe net am gasit atat de multe retete  care m-au inspirat.

Din cele mai vechi timpuri oamenii s-au asezat la o masa cu mancare  buna pentru a-si cunoaste mai bine rudele, pentru a-si face prieteni noi,pentru a pune la cale politica  lumii, acolo s-au pus la cale razboaie si s-a incheiat  adesea apoi pacea…..la o masa buna cu un pahar de vin in mana am decis ca cel de langa noi este alesul, am decis ca ne schimbam job-ul sau viata de maine… daca analizam bine multe lucruri importante se intampla acolo.

Gasesc asadar de cuviinta sa acordam mesei pe care o servim zilnic o atentie aparte, in primul rand calitativ, nu este niciodata doar “o farfurie cu mancare” nici atunci cand o servim in bucataria noastra.  Este o ocazie zilnica de a ne aseza alaturi de un coleg, de partenerul de viata sau de familie la o masa frumos decorata. In fata unei farfurii frumos garnisita cu “ceva bun” pentru a ne regala si a uita un moment de grijile zilei, avand ocazia sa povestim ce a fost bun si rau in ziua respectiva, sa zambim,  sa luam o pauza pentru a o lua de la capat din nou….maine. Se poate realiza foarte usor asta trebuie doar putina bunavointa si rabdare, eu una eram antitalent la bucatarit si in cativa ani am ajuns pasionata de asta, am descoperit ca gatind te relaxezi si uiti de toate, poti sa te gandesti la ce vrei, sa iti pui  imaginatia la treaba si sa “gusti” la propriu rezultatul.

Va invit pe acest drum alaturi de mine, in timp am planuri mari cu acest site dar acum sunt la inceput….deci gasiti aici :

Un blog despre mancaruri, bauturi si nu numai ..un blog despre pasiunea pentru bucatarie …