Sylvia

 

      Nu am facut de ceva vreme un bors de pui si mi-am zis ca merge perfect pentru o zi de iarna care nu mai vrea sa plece.

     Avem nevoie de cateva bucati de pui de casa ( pui fermier am pus eu ) eu am ales pentru bors pulpele , aripile si spatele de la pui. Mai avem nevoie de legume pentru pus la fiert, 2 cepe , o jumatate de ardei rosu , o bucata mica de telina,  2 morovi, sare, piper, 2 linguri de zarzavat ras ( eu am la borcan amestec de morcovi cu radacina de patrunjel, pastranac, telina) , 2 linguri de vegeta naturala  http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/  , leustean, bors pentru acrit,  50 ml suc de rosii, verdeata maruntita in functie de preferinte ( eu am pus patrunjel) .

    Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l  si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis supapa. Dupa aceea am strecurat  in alt vas, am adaugat bucatile de carne si am pus din nou la fiert, cand a dat in clocot am adaugat zarzavatul de la borcan, vegeta naturala, morcovul ras, ardeiul rosu maruntit si o ceapa care  fiert in supa facuta cu mixerul si am mai lasat sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce a fost bine fiert tot am adaugat sucul de rosii, am mai dres cu sare si bors magic pentru acrit  si a adaugat o mana de leustean taiat marunt ( la borcan in otet am avut eu ) .

    Se serveste fierbinte, cu paine de casa am servit noi si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie. A fost delicoasa,  foarte aromata si consistenta :

 

bors de pui