Sylvia

 

      Am facut la repezeala acest bors care s-a dovedit a fi excelent. Aveam niste bucati de somon ( de obicei cumpar unul mare de 2-3 kg si il portionez eu ) care stiam ca nu prea pot sa le folosesc la altceva si am zis sa incerc acest bors.

      Avem nevoie de : cateva bucati de peste ( eu am pus capul de la somon, coada si inca vreo 2 bucati )  3 linguri de zarzavat ( eu am pus zarzavat ras pastranac cu morcov, telina, patrunjel radacina,telina frunze) ; 2 linguri de vegeta mea naturala , sare, piper, o frunza de dafin, 2 linguri de ulei , 100 ml suc de rosii, bors pentru acrit, verdeata proaspata maruntita pentru pus la final eu am pus patrunjel.

      Preparare :  punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute :

 

bors de somon

 

       Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare i piper si o frunzade dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute :

 

bors de somon 1

 

      Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors.  Am servit-o fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pu direct in farfurie :

 

bors de somon final