Sylvia

 

    Este o mancare excelenta,  trebuie sa o gustati o data macar 🙂 , am facut de ceva vreme ciorbita asta dar nu am reusit sa o postez  . Iepurele are o aroma deosebita si o textura foarte fina care face fata oricarei  provocari de la meniurile foarte simple pana la cele mai elaborate platouri.

   Pentru acest bors avem nevoie de 500-700 grame de iepure si de maruntaiele lui ( eu am  pus jumatatea din fata a unui iepure ) :

     

     In rest mai avem nevoie de o ceapa de marime medie, un morcov ras, 50 de grame de telina si de pastranac , 2  linguri ulei de masline, 300 grame rosii decojite tocate fin, 2-3 cartofi ,  bors pentru acrit, cimbru verde, sare, piper, leustean la final ( optional ).

    Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se  pune la fiert ( eu am folosit din nou ceaunul meu de fonta ) cu apa si sare si se lasa la fiert pret de 20 de minute  culegandu-se spuma care se formeaza. Dupa acest interval de timp adaugam legumele maruntite  ( cu exceptia cartofilor) , punem cimbru verde si lasam sa fiarba la foc mic pana cand este carnea aproape fiarta, operatiunea poate dura 20-30 minute in functie de cat de rezistent e iepurele 🙂 .

 

 

   Adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu condimente daca mai trebuie si se acreste cu bors, daca aveti bors proaspat il puneti de la inceput. Se mai lasa oala cu capac sa se patrunda bine aromele si serveste fierbinte cu leustean maruntit pus direct in farfurie. 

 

 

   Doritorii pot sa puna si putina smantana 🙂 eu nu am spurcat borsul cu ea pentru ca avea un gust divin :