Sylvia

 

     Pentru ca vin Sarbatorile de iarna si eu am inceput deja sa verific retete  🙂  am deschis aceasta rubrica unde o sa postez cateva idei pentru masa care o intindem prietenilor si  familie  cu aceasta ocazie. De fiecare data testez retetele noi in avans pentru ca nu este indicat sa o facem  cu ocazia unei mese festive….adesea se poate intampla ca ceva sa nu iasa bine la prima incercare.

     Am incercat deci aceste batoane crocante cu cascaval care sunt foarte usor de facut  si excelente ca  aperitiv la un pahar de bautura, in asteptarea mesei.

     Avem nevoie de 2 foi de aluat frantuzesc ( foietaj) 150 grame de cascaval ( sau amestec de mai multe sortimente de cascaval)  ras, sare, putina verdeata fin tocata ( eu am folosit ierburi uscate pentru salate) puteti sa inlocuiti si cu chimen daca va place gustul.

    Preparare : derulam o foate de aluat si o lasam 5 minute sa se odihneasca, timp in care ne ocupam de cascaval. Intindem peste foaie un strat destul de gros de cascaval, presaram putina sare si ierburi :

batoane cu cascaval

 

          Punem peste cea de-a doua foaie si presam putin sa se lipeasca :

batoane cu cascaval 1

 

            Taiem apoi dreptunghiuri de 2-3 cm latime si 6-8  cm lungime si le rasucim :

batoane cu cascaval 2

   

         Le coacem la jumatatea cuptorului, preincalzit in preaabil  la temperatura de 220 de grade, pestru 12-15 minute depinde de cuptor. La cuptoarele electrice s-ar puteasa fie nevoie de timp mai scurt. Eu pun mereu o tava de protectie sub tava in care coc ca sa nu se arda in partea de joc.  Sunt gata atunci cand le vedem rumenite usor :

batoane cu cascaval 3

 

      Sunt execelente la gust si usor de facut, de data aceasta aluatul nu a fost chiar cel mai reusit ca trebuia sa se desfaca in mai multe straturi dar la gust au fost delicioase.

batoane cu cascaval 4