Sylvia

 

           Va propun acest aperitv foarte de efect si simplu de realizat, am gasit o revista cu o multime e bunatati ….trebuie sa fac zeci de mese festive sa reusesc sa le pregatesc pe toate  🙂

    saint-jk 4

 

           Am redus reteta la cantitatile de proba  🙂  si am folosit 3 bucati de scoici  saint-jacques pe care le-am taiat in 2 pentru ca  erau prea mari si 6 bucati de bacon, avand feliile inguste le-am lasat asa daca sunt mari taiati-le in doua pe latime. Daca nu gasiti decat scoici congelate sunt super ok si asa, am gatit si va asigur de asta ( la Metro in Romania am vazut ambele variante).  Mai avem nevoie de 20 de grame de unt, putina sare si piper proaspat macinat, cateva fire de boia dulce, coriandru pt decor.

saint jk

 

        Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana sunt rumenite bine . Asezam apoi pe fiecare bucata de bacon cate o bucata de saint-jacques si presaram putina boia :

saint-jk 1

 

         Rulam fiecare bucata , sa avem o bula de bacon cu miez de saint-jacques. Va recomand sa faceti asta cat este inca bacon-ul foarte cald, eu am lasat 2 bucati sa se raceasca si nu am mai reusit sa rulez, a trebuit sa prajesc altele…:) nu se specifica in reteta . Au  fost delicioase…cu un mic defect, prea putine  din pacate. O sa fac reteta pentru masa de An Nou pentru ca e ceva deosebit la gust, se imbina crusta aromata  si crocanta de bacon si miezul delicat si cu aroma discreta de  saint-jacques ….e ceva foarte bun , va recomand sa incercati reteta. Si pentru ca oricat sunt de pofticioasa las cate ceva si pentru cei care ajung  oaspeti in bucataria mea, va servesc si pe voi sa gustati  :

saint -jk 2