Sylvia

 

     Daca tot am fost la magazinul chinezesc sa refac provizia de condimente si ciuperci, am profitat si am facut acest fel de mancare.

     Avem nevoie de ( pentru 2 portii ) 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti , o jumatate de ardei rosu taiat patratele, un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele, un morcov mediu taiat tot asa patratele, si cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita. Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya, o lingura de sos de scoici, putin sos dulce acrisor, un varf de cutit de pudra de ardei iute, o lingurita de amestec de 5 condimente. Asa arata champinioanele negre dupa ce sunt rehidratate :

 

aripioare picante

 

      Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocant :

 

aripioare picante 1

 

     Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante.  Se pot  degusta  ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat  de data asta simple :

 

aripioare picante final