Sylvia

   Va recomand aceasta reteta lejera si aromata, perfecta pentru un pranz sau o cina lejera.

  Pentru 2-3 portii  avem nevoie de :  7-8 aripioare de pui,  50ml ulei, 50 ml vin alb, 50 ml apa, o lingura de sos de soia, un catel de usturoi, boia, sare, piper, verdeata maruntita ( patrunjel, telina si salvie verde am pus eu ).

  Legume : 300 grame de mazare verde, 4 morcovi medii, 250 grame ciuperci forestiere  asortate  ( galbiori, ghebe, champinioane o lingura ulei de masline, sare,  piper.

   Preparare : spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora.  Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul la cuptor :

 

aripioare cu legume 1

 

     Se pun la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.  Intre timp ne ocupam de legume, pregatim mazarea si ciupercile :

 

aripioare cu legume

 

      Le punem la foc cu o canita de apa si o lingura de ulei de masline, asezonate cu sare si piper. Nu am pus alte arome pentru ca ciupercile sunt foarte aromate si nu mai trebuie nimic in plus . Se combina foarte bine cu aripioarele crocante,  este o masa foarte lejera dar plina de arome, am presarat peste el putin marar  atat pentru decor cat si pentru aroma care imi place foarte mult :

 

aripioare de pui cu legume final