Sylvia

 

        Daca este luni si aveti o mie de treburi  de facut si trebuie sa si gatiti ceva  pentru pranz ca mine astazi 🙂 va invit sa incercati aceasta reteta super simplu de facut si rapida, care iti permite sa faci intre timp si altceva.

       Pentru 2 portii aveti nevoie de 4 aripioare de pui, 3 cartofi medii, o ciuperca champinion mare sau 2 mai mititele,  o mana de mazare verde, o mana de ardei taiat cubulete, cateva boabe de piper, boia, sare,putin delikat de legume, 2 linguri ulei de masline,ierburi aromate verzi sau uscate, 2 catei de usturoi.

       Preparare : taiem rondele mari cartofii si ii asezam in strat uniform pe fundul unui platou pentru cuptor, peste ei asezam aripioarele de pui sarate si codimentate in prealabil, punem  peste ciupercile taiate marunt si mazarea  cu ardeii cubulete si usturoiul taiat lamele fine . Intr-un bol preparam 100 ml de apa cu ulei de masline, delikat, sare, piper, o lingurita de boia si o lingura de ierburi aromate maruntite ( patrujel, telina, ciboulette ce aveti la indemana )  turnam compozitia peste  aripioarele de pui cu grija sa fie in strat  uniform :

 

aripioare de pui cu legume

 

 

         Mai presaram cateva boabe de piper si punem la cuptorul incins pe maxim pentru 20-25 minute.  Intre timp putem sa ne continuam treaba  in liniste incurcati doar de miros de la un moment dat 🙂

 

aripa cuptor 2

 

 

            Eu am servit cu salata de varza si a fost  un pranz delicios, aceasta  a fost portia cu care m-am regalat :

 

aripioare la cuptor 3