Sylvia

Pentru cei care nu au experimentat inca fripturile facute in bere poate suna putin ciudat dar cei care le-au testat deja stiu despre ce vorbesc….ies extrem de aromate, gustul de alcool si bere dispare  dar carnea ramane frageda.

De data asta am facut aripioare de pui in vasul roman, am avut comanda sa le fac crocante…asa le-am si facut daca vreti puteti sa intrerupeti focul cat sunt inca fragede si zemoase.

Avem nevoie pentru 3 portii de 600 grame de aripioare de pui, o lingura de ulei de masline, sare, piper proaspat macinat , ierburi aromate ( eu am pus un amestec facut de mine din maghiran, salvie, cimbru si marar uscat ….bestial la pui in gasesc eu ) putina boia si 200 ml de bere.

Preparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si  turnam berea peste ele :

Lasam vasul acoperit cu capac timp de 30 de minute la temperatura de 220-230 grade si apoi lasam faca capac la aceasi temparatura inca 10-15 minute in functie de cat de crocante de dorim :

Le-am servit cu garnitura de orez si cu o salata aromata, puteti sa le serviticu orice garnitura sunt delicioase oricum :