Sylvia

 

     Ideale pentru a-ti intampina oaspetii , exelente la gust si cu o paleta de culori care iti fura ochii….va vorbesc acum de aperitivele reci, preparate pe felii rotunde  de  paine care gazduiesc orice bunatati aveti prin frigider, de la branzeturi la somon, icre negre, foie gras, creme de branza.

aperitive reci

    

            De data aceasta am facut un platou asortat, este bine sa lasam fiecarui invitat ocazia sa aleaga ceva in functie de preferintele sale. Am facut asadar minirulouri de somon cu spuma de branza, rondele cu spuma de branza si somon afumat, rondele cu unt si icre negre, rondele cu unt si foie gras si rondele cu crema de braza si salam uscat. Pentru decor am folosit catea ramurele de coriandru verde.

           Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de 4-5 cm lungime si 2-3 cm latime. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de spuma de branza, preparata din iaurt gras lasat o noapte la stors in frigider si amestecat apoi cu putina sare si ierburi aromate si o lingura se smantana grasa( asta am facut eu de data asta ) . Mai este si varianta cu iaurt gras stors si frisca batuta, aveti aici reteta : http://bucataria-sylviei.ro/spuma-de-branza-proaspata/   . Pentru decor folosim cateva fire de ciboulette (am pus eu) puteti sa folositi  si coriandru sau patrunjel :

aperitive 1

 

          Dupa ce am asezat spuma de branza rulam cu grija si ridicam fiecare rulou in picioare si decoram cu ciboulette :

aperitive 2

 

         Pentru rondele eu am folosit de aceasta data felii subtiri de bagheta pe care le-am prajit  cateva minute la foc mic intr-o tava pensulata cu ulei de masline. Puteti sa folositi si acele felii rotunde de paine din comert, canapés se numesc, eu prefer bagheta prajita ca are un gust mai natural. Am facut unele cu spuma de branza pe care am asezat feliute subtiri si marunte de somon afumat si am decorat intr-un colt cu cateva icre negre si cu ciboulette taiat fin peste :

 

aperitive 3

 

        Peste altele am pus putin unt cand erau inca caldute sa se topeasca partial si am pus icre negre sau felii de foie gras si coriandru :

 

aperitive 4

 

      Peste altele am pus unt si feliute subtiri de salam uscat. Am facut un platou pe un rond de lemn de data asta si am asezat rulourile in mijloc si rondelele asortate in jurul lor. Am decorat cu coriandru si este gata pentru a  intampina oaspetii.

 

aperitive final