Sylvia

 

    Mi-am zis de ceva vreme ca ar fi mai bine sa nu mai gandesc la asta ….si sa caut sutele de motive pentru care este mai bine sa fii femeie dar fiindva se apropie cu pasi repezi concediu si mersul la plaja si marea….nu am rezistat tentatie.

    Ma gandeam la diferenta dintre cum privesc lucrurile barbatii si femeile referitor la mersul la plaja.  Pentru ei : distractie, plaja, soare, sezlong, bauturi reci,  jurnale , stat fara sa faci nimic ….in sfarsit fara reprosurile consoartei ca nu faci nimic ( doar pentru asta ai platit all inclusive).  Pentru ele: plaja, soare, sezlong, costum de baie, kilograme in plus, epilat in zone in care nici cu gandul nu gandesti in zilele obisnuite,  femei mereu mai tinere, mai slabe  si mai vesele in jur…..care sa iti aminteasca daca cumva ai avut timp sa uiti ca ai fost si tu o data asa 🙂 .

    Stau si ma gandesc ….sa fie oare doar femeile atinse de timp…spatiu…copii…kilograme in plus….nici vorba. De fapt daca  o luam pragmatic se conserva mai bine in timp ca si barbatii asa cum o arata toata studiiile ba cica mai si supravietuiesc sotilor ca cifra statistica, atunci de unde diferenta de viziune?

    Nu am vazut niciodata pe plaja vreun  barbat infofolit intr-un pareo lung care sa ascunda enigmatic coapsele ce nu mai sunt chiar sculptate  nici in costum de baie intreg care sa mascheze urmele unui abdomen care nu mai e el chiar plat cum il proslavesc jurnalele de moda…desi plajele sunt pline de barbati ….departe de a patrula pe un podium de moda , ca sa ma exprim elegant :).

   Cu toate astea ei isi plimba cu mandrie burta  pe plaja, nu isi ascund chelia daca o au si nu dau averi pe creme anticelulitice care daca ti-ar reduce dimensiunile cu 3 cm pe luna in 2 luni ai fi si tu fotomodel ….Nu se epileaza inghinal, axilar, pe coapse, gambe, spate,  fese ….( vazusem ultima data la cosmetica lista cu epilari si am ramas si eu socata in cate zone poate sa ii se sugereze unei femei sa se epileze 🙂 )  ci patruleaza cu ce le-a dat natura.  Nu se simt cu nimic mai putin barbati cu toate cu kilogramele in plus si cu toate defectele, daca sunt cu familia se bucura de ea, daca nu au familie inca … si la 50 de ani sunt siguri ca o sa gasesca pe cineva si cu 20 de ani mai tanara si fara defecte care sa ii urmeze ….DE CE OARE ?

   Daca ii intrebi pe ei iti vor raspunde “modesti ” ca isi asuma ceea ce sunt si nu fac fitze . Daca cauti adevarul o sa il gasesti desi poate e dureros :  barbatii nu au secole, milenii in spate  …care sa le si fi cautat si proslavit  frumusetea,  fragilitatea, supletea…..despre noi asta se vorbeste de secole . Ei au fost cei bravi mereu noi si daca eram regine cronicile nu uitau sa mentioneze frumusetea sau lipsa ei.  

  Consemnul este marcat si definitiv nici o sansa sa fie sfaramat cumva :  la lupta deci cu diete, creme, masaje, sport ….asta daca nu vrem ca singurul atribut care sa ne insoteasca sa fie ” este o femeie cumsecade ”   🙂 .

  Desi de o luna si jumatate  iau masuri, mai sunt doar 12 zile pana merg la mare si sunt departe de targetul initial cu kilogramele , si in timp ce rontai morcovi si pedalez pe bicileta si beau litrii de apa pe zi gandindu-ma ca cine stie poate  se intampla  o minune  … nu pot sa nu ma gandesc fara sa vreau ca este si asta unul din Motivele pentru care as vrea as fiu barbat  ….   cateodata.

 

092